MÁRCIUSBAN HÁROMSZOR IS JÁTSZÁK AZ ŐRÜLT NŐK KETRECÉT AZ ÁTRIUMBAN

 

Márciusban három alkalommal 14-én, 15-én és 16-án is látható lesz az Átriumban Az Őrült Nők Ketrece című nagy népszerűségnek örvendő darab. A Reggeli Express vendége, Fehér Tibor, Jászai Mari-díjas színművész, aki a darabban Jacob-ot alakítja.

Nyolc évvel ezelőtt, 2014. július 12-én mutatta be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével Az Őrült Nők Ketrece című musicalt. 2017. június 28-án a produkció már a 150. előadásnál tartott, majd 2021. december 20-án pedig már a 300. előadásához érkezett a Jerry Herman és Harvey Fierstein Az Őrült Nők Ketrece című musicalje az Átriumban. Az azóta kultikussá vált előadás még mindig nagy népszerűségnek örvend. Ez kétségkívül azt jelenti, hogy máig töretlen a siker, különösen, ha egy független színházi produkcióról beszélünk.

Megszületése óta siker övezi tehát a darabot, filmet, vagy musicalt, holott témájától szélesebb társadalmi körben, valamilyen formában mindig, mindenhol idegenkedtek és még ma is idegenkedésre talál. Lehet, hogy a siker kulcsa mégis itt keresendő: “Az Őrült Nők Ketrece olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy aki éppen lenni akar.” – de akkor hogy is van ez? És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.11.

Back To Top