Már a mozikban Kocsis Ágnes új filmje, az Éden

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Kocsis Ágnes filmrendező, forgatókönyvíró, fókuszban új filmje, az Éden.

Nagy várakozás után csütörtökön kezdték vetíteni a budapesti mozik Kocsis Ágnes új filmjét! A Puskin, a Művész, a Toldi és az Urania mozikban is vetítik Kocsis Ágnes legújabb nagyjátékfilmjét, az Édent. A film nagysikerű világpremierje 2020-ban a neves Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd az elmúlt évben a világ további számos fesztiválján is bemutatkozott. Itthon azonban több mint egy évet kellett várni arra, hogy a nézők nagyvásznon láthassák a lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást.

A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat. A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor Salló Lóránt, mint Éva öccse.

Kocsis Ágnesre jellemző, hogy rendkívül érzékenyen és empatikusan áll főszereplőihez, akiknek környezete a saját lelkiállapotukra is fókuszál. Noha a Friss levegő (2006) és a Pál Adrienn (2010) ismerős helyszíneken játszódik, az Éden pedig Budapestet faragja egy meghatározhatatlan, futurisztikus hellyé, tele rideg színekkel és éles formákkal, a rendező együttérzése nem csökken.

Back To Top