MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR JÁTSZANAK ÉLŐ SZÍNHÁZI ELŐADÁST A TÖRVÉNYSZÉKEN

 

A Játékszín vasárnap a Fővárosi Törvényszék esküdtszéki termében játssza Agatha Christie A vád tanúja című krimijét. A főszerepben Kern András, Lévay Viktória, Kocsis Dénes és Szerednyey Béla. Az Intermezzo Impresszió rovatában Bálint Edina a darabról kérdezi Bank Tamást, a Játékszín igazgatóját.

 

A Fővárosi Törvényszék patinás helyisége bíróságon játszódó filmekből, többek közt A tanú jeleneteiből, és televíziós híradásokból lehet ismerős a közönségnek. Emblematikus tárgyalások, többek közt az ’56-osok pere, de nagy port kavaró és a közvéleményt foglalkoztató, elhíresült bűntények tárgyalásának helyszíne is volt.

Agatha Christie A vád tanúja című krimije a világ egyik leghíresebb bűnügyi története: Leonard Vole-t egy gazdag asszony meggyilkolásával gyanúsítják – a színházi közönség a vádemelést követő eseményeket kísérheti figyelemmel a tárgyaláson át egészen az ítélethozatalig. Vole lehengerlő magabiztossággal áll az eljárás elé, de nem ez az egyetlen nehezítő körülmény a néző számára, a megérzéseket számos szerzői csavar befolyásolja.

Az előadás egyik különlegessége, hogy öt néző az esküdtek helyén foglalhat helyet a „tárgyaláson” összességében pedig 105 fő vehet részt a közönség soraiban.

Kern András a legfajsúlyosabb szerepben – mint védőügyvéd – debütált a Játékszínben. Sir Wilfrid Robarts az összes jelenetben színpadon van, és a szövegkönyv csaknem minden oldalán szánt neki mondanivalót a szerző, ami sok esetben nagyon pontos jogi okfejtést takar, mindez pedig hatalmas színészi feladat.

Az október 17-i előadásra az augusztus közepén meghirdetett októberi műsornaptár alapján rekordidő alatt minden jegy elkelt elővételben!

Műsor: Intermezzo

Kezdés: péntek 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top