Magyarország tortája a Napraforgó

Az Ízlés szerint – Művészi produkciók a konyhából, azaz terítéken a gasztronómia rovat.

Szerémi Nóra vendége Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza, akinek Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el a Magyarország tortája címet.

Bár Fodor Sándort a Napraforgó ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jólesik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet. Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

Back To Top