MACKÓFARSANGGAL VÁRJÁK A HÉTVÉGÉN AZ ÉRDEKLŐDŐKET AZ ÁLLATKERTBEN

 

Hétvégén tartják a Mackófarsangot az Állatkertben. Megéri jelmezben vagy játékmackóval menni, vagy legalább kicsit brummogni a bejáratnál! Hanga Zoltánt, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjét kérdezi Bálint Edina a programról.

Az eseményen változatos programokkal, élményekkel várják a családokat. Mindkét nap látványetetések lesznek a barnamedvénél, a jegesmedvénél és az oroszlánfókáknál is. A Varázshegyben a medvék különleges világával ismerkedhetnek az érdeklődők, de ugyanitt lesznek cosplay jelmezesek, ismeretterjesztő előadások, sőt lesz macis kézműveskedés és Teddy maci kórház is. A Barlangteremben többek között a „macipofi” arcfestést, illetve a színező-rajzoló sarok programjait lehet kipróbálni, de itt lehet majd megtekinteni a WWF „Bocs, van egy perced?” című kiállítását is.

A Főkapu téren lesz az óriásbábos utcaszínház és felvonulás, illetve a főbejárat mellett lévő információs pavilontól indul az izgalmas állomásjáték, amely egész nap várja a játékos kedvűeket. A Barlangteremben zenés forgatag teszi teljessé a programot, Kerekítő manó mondókás mókájával, Kecskés Karina és Karsai Veronika előadásával, illetve a Klárisok zenekar mesekoncertjével.

A Mackófarsang mindkét napjára különleges kedvezményt is kínál az Állatkert. A 14 éven aluli gyermekek ugyanis jelképes, 200 forintos áron léphetnek be az Állatkertbe, ha jelmezben, vagy a játékmackójukkal érkeznek, vagy legalább brummognak egy kicsit a kapun való belépéskor.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.01.28.

Back To Top