Ma kezdődik a New Millenium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Miranda Liu hegedűművész, a New Millenium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál alapító-művészeti vezetője.

A beszélgetés már visszahallgatható ITT:

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a 3. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2021. augusztus 26-31. A Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított Fesztivál és Mesterkurzusok ismét élő koncertekkel, kiváló művészekkel várja visszatérő nézőit augusztus utolsó hétvégéjén.

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását és a tehetségek elősegítését helyezi középpontba a programsorozat, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Budapesten, tematikus műsorokkal és nemzetközi mesterkurzusokkal. A fesztivál szervezői a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel az első sikeres év után a tavalyi évben koncertek nélkül, online mesterkurzusokkal készültek, amelyek nagy sikernek örvendtek mind a hallgatók, mind a közönség köreiben a közösségi oldalakon, a nézők élőben követhették a kurzusokat. A NMICMF más mesterkurzusok közül kiemelkedik abban, hogy ösztöndíj felajánlásával nyújt segítséget a zenészeknek a szponzorainak köszönhetően.

Az idei évben ösztöndíjjal, illetve rugalmas és magas színvonalú kurzuskínálattal várja a tehetséges fiatalok jelentkezését a fesztivál tanári kara. 2021-ben újra élőben találkozhat a közönség a fesztivál visszatérő művészeivel és új vendégekkel, öt délutáni és öt esti kamarakoncerten. A nyitóesemény egy különleges kültéri helyszínen, a Szabó Ervin Könyvtár kertjében indítja újtára a zenei élményeket ma este (csütörtök), majd ezt követően a Régi Zeneakadémia, a Hubay Palota, valamint a Zenetudományi Intézet ad otthon a koncerteknek. 

Miranda Liu hegedűművésznő az USA-ban született és a salzburgi Mozarteumban és budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait, 19 évesen lett Magyarország legfiatalabb koncertmestere a Concerto Budapestnél. Második hazájának tekinti Magyarországot, amelynek zenei életében nagyon aktívan vesz részt nemcsak szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként, hanem innovatív nemzetközi projektek ötletgazdájaként és elindítójaként is.

Back To Top