Ma indul a KoreaOn2021 – Koreai Kulturális Fesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége B. Szabó Edina a KoreaOn 2021 Kulturális Fesztivál szervezője.

Három napig ismét főszerepben a koreai kultúra – péntektől vasárnapig KoreaON 2021! A Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 napos kulturális programsorozatot tervez. A tavalyi KoreaON2020 online kulturális fesztivál programjai látogatottságukat tekintve megelőzték Anglia, Németország és Indonézia hasonló rendezvényeit is.

Sikerét idén áprilisban állami szintű elismerésben részesítették Dél-Koreában. A programokat idén is részben online tartják meg. Lesznek élőben is látható programok, ezeknek a Koreai Kulturális Központ biztosít helyet a II. kerületi Frankel Leó utcában. Az első napon az alapítványi tagok a koreai sportok világába vezetik majd be az érdeklődőket. A nap folyamán lesz taekwon-do bemutató és e-sport rajongói játék, valamint tematikus filmklub.

A szombati nap a tradicionális kultúra napja lesz, gajagum (a citerához hasonló koreai pengetős hangszer) előadással, tradicionális táncbemutatóval, gasztronómiai és filmes utazással, kézműves és kalligráfiai programokkal élőben és online is. Vasárnap a populáris kultúra jegyében telik majd. Az érdeklődők láthatnak K-pop cover produkciókat, versenyeket, gasztronómia és kézműves bemutatókat, ezek mellett az országos rajongói klubok bemutatkozói követik egymást, a filmklub ideje alatt pedig a legfrissebb koreai filmek és sorozatok kerülnek terítékre. A nap folyamán kísérőprogramként lesznek vetélkedők, nyereményjátékok és meglepetés vendégek is bejelentkeznek.

A beszélgetés már visszahallgatható ITT:

Back To Top