LOVESHAKE, DOKUMENTUMFILM ESTERHÁZY JÁNOS ÉLETÉRŐL ÉS KORTÁRS BÚTOROK A NYITÁNYBAN

 

A csütörtöki Nyitányban beszélgetést hallhatnak Rezes Judit színművésznővel a Loveshake – Az élet összeráz című darabról. A Vetítő rovat vendége Csányi János producer, akit a Triptichon – Esterházy János élete és öröksége című dokumentumfilmről kérdez Szerémi Nóra. Az Architektúra rovat vendége pedig Vandlik Júlia, designer, a MÜÜSKA Art Home bútorok megalkotója. Tartsanak velünk csütörtökön reggel 7-től is!

 

LOVESHAKE – REZES JUDIT ÉS SZABÓ GYŐZŐ KAPCSOLATA A SZÍNPADON

Március 26-tól újra látható a Rezes Judit és Szabó Győző párkapcsolatának igaz története alapján készült Loveshake – Az élet összeráz című előadás. A közismert és népszerű színész pár összművészeti produkciója, élő zenével és tánccal, kendőzetlen őszinteséggel és sok humorral mesél nekünk róluk, magunkról. A formabontó színházi duett három év szünet után, az elmúlt időszak eseményeivel aktualizálva tér vissza a 6szín színpadára – Szerémi Nóra ebből az alkalomból kérdezi Rezes Judit Jászai Mari-díjas színművésznőt. A darab legközelebb április 19-én látható a 6Színben.

„Mindenképpen szerettünk volna táncolni és énekelni is, elkezdtünk zenéket kiválasztani, és köré tettük egy pár történetét. Ahogy egyre többet dolgoztunk rajta, végül az egész darab története a kettőnk kapcsolatára épült.”

 

DOKUMENTUMFILM ESTREHÁZY JÁNOS ÉLETÉRŐL

Triptichon – Esterházy János élete és öröksége címmel március 21-én mutatták be az Esterházy János munkásságát, szenvedéstörténetét és az Esterházy-ügy drámai utóéletét felvonultató dokumentumfilmet. Esterházy János életútján keresztül rajzolódnak ki a XX. század meghatározó történelmi eseményei. Az öt országban forgatott, a magyar és lengyel közszolgálati televíziók koprodukciójában készült film Esterházy János születésének 120. és halálának 65. évfordulója alkalmából készült. A Vetítő vendége Csányi János producer.

A film a korábban a Duna Televízión vetített három részes történelmi dokumentumfilm-sorozat alapján mutatja be a mártír gróf életét, amely szintén Zsigmond Dezső rendező, Csányi János producer és Molnár Imre történész együttműködésében született. Az öt országban forgatott, a magyar és lengyel közszolgálati televíziók koprodukciójában készült film Esterházy János születésének 120. és halálának 65. évfordulója alkalmából készült.

 

VANDLIK JÚLIA, A KORTÁRS BÚTOROK MEGÁLMODÓJA

Az Architektúra rovat vendége Vandlik Júlia, designer, a MÜÜSKA Art Home bútorok megalkotója. A MÜÜSKA koncepciója szerint a kortárs művészetet hozzuk le a falakról és “használjuk”! A kész alkotás egy izgalmas párbeszéd alkotó és befogadó között. Elsőrangú, validált festők alkotásai, másodlagos felhasználás jogcímen, szignózott repro formában kerülnek rá 20. századi emblematikus darabokra, illetve limitált szériás új bútorokra, díszpárnákra. A MÜÜSKA Art Home bútorok alternatív műalkotások, amelyek speciális manufaktúrákban készülnek, egytől-egyig különleges darabok, ezáltal újabb és újabb kihívás a készítő csapatnak. Egy fotel vagy egy franciaágy készítése mögött a festőművész mellett a speciális technológiát igénylő nyomda munkatársain túl, asztalos és kárpitos szakemberek állnak. Szerémi Nóra ezekről a különleges alkotásokról kérdezi a vendégét.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.04.14.

Back To Top