LIAISON CÍMMEL POKORNY LIA ZENÉS ESTJE A CENTRÁLBAN

LIAison címmel láthatjuk szeptemberben több alkalommal a Centrál Színházban, Pokorny Lia zenés estjét. A színésznő partnere az érzelmi és dalkavalkádban a fantasztikus harmonikaművész, Babicsek Bernát, aki harmonikájából hangok és hangulatok millióit képes előcsalogatni. 

A dalok egy része ismert sanzon, de a frissebb szerzemények közt meglepetések is elhangzanak. A nő és a szerelem, reménytelen szerelem, titkos szerelem, tiltott szerelem, ábrándos, igaz vagy éppen bosszúszomjas és persze mindenféle érzelem megjelenik a színpadon, ami felkorbácsolja vagy éppen lecsillapítja a bennünk dúló érzelmi viharokat. A címválasztás sem véletlen: “Liaison”, azaz „viszony”, amely több dologra is utal: egyrészt a férfi-nő kapcsolatra, másrészt, arra a bensőséges és személyes viszonyra, amelyet Pokorny Lia pillanatok alatt kialakít közönségével. Ehhez kapcsolódik most a zene és a tánc.

Szeretném, ha estéről estére meggyőzhetném a nézőket arról, hogy sok szempontból pont olyan vagyok, mint bárki más. Csak – ahogy Molnár Ferenc mondja – „kicsit több ég el az életemből, ha engem méltóztatik lángra gyújtani.” Egy színész, ha énekel, általában nem a profi énekesekkel akar versenyezni. Engem a történet, az ember érdekel a dalokban is – pont, mint a színházi szerepekben. Mindig vonzottak az olyan szerepek, és most aktuálisan a dalok, amelyek végletes lelkiállapotban lévő nőket mutatnak meg. Nők a teljes idegösszeomlás szélén, nők tébolyult szerelemben, nők, mint kivont kardú hadvezérek a szerelmi csatatéren. Ilyen nőket szeretnék megmutatni, mert nagyon hálás szerep mindegyik. Mintha egy mini-színdarab lenne minden egyes dal, élettörténet. – vallja a színésznő. Pokorny Lia Babicsek Bernát harmonikaművésszel nemcsak az érzelmek sokaságát és elfeledett, de egykor nagyon népszerű sanzonok, slágerek idézi meg a női érzelmek ezernyi színét. Pokorny Liát arról is kérdeztem, a sok-sok édes-bús dallam mellett, a humort, a viccet hogyan szőtte bele a műsorba; mi az, ami a leginkább megérintheti a közönséget és a harmónika hangja mit ad neki személyesen? 

Back To Top