LÉTAY KISS GABRIELLA A MANON LESCAUT CÍMSZEREPÉBEN

 

Fél kilenc után pénteken is jelentkezik az Opera Extra – ezúttal Létay Kiss Gabriella, Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője lesz a vendégünk. A beszélgetés apropója, hogy pazar látványvilággal és kiváló énekesek tolmácsolásában látható Puccini Manon Lescaut-ja.

Szabó Máté rendező Kocsár Balázs vezényletével kettős szereposztásban vitte színre a darabot, amelynek címszerepét Létay Kiss Gabriella énekli. Az operaénekesnő 2019-ben debütált a szerepben.

Puccini képzeletét megragadta Manon Lescaut és des Grieux lovag szerelmi története, melyben a hősök egymásért szembeszállnak a társadalmi elvárásokkal és az elfogadott erkölcsi törvényekkel, hiszen a komponista saját életében is hasonlóan szenvedélyes történet zajlott: Elvira Bonturihoz kötődő hatalmas érzelmeket megmozgató viszonya, mely az olasz törvények szigora miatt nem válhatott hivatalosan házassággá, töltötte be az életét. Többen megpróbálták lebeszélni a témáról, nemcsak érintettsége okán, de Massenet Manonjának hatalmas sikere miatt is, de őt szerencsére nem lehetett eltántorítani, és megszületett első országos sikert arató műve, amely csakhamar meghódította a világ színpadait.

Az évadban január 22-én, 28-án, 30-án, február 4-én és 6-án, tehát összesen 5 alkalommal lesz látható az előadás.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.21.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top