Laposa Julcsi népzenész új kiadványa a Tavasz-nyár

A Kaláka közreműködésével készült el Laposa Julcsi népzenész Népi hang-színek művészeti kiadvány-sorozatának negyedik része; a Tavasz-nyár.

Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész-zenei mediátor ezúttal a Kárpát-medence magyar ajkú közösségeinek tavaszi-nyári népszokásait, népdalait, népviseleteit mutatja be a tőle megszokott kreativitással.

A kiadványhoz tartozó lemezen Zala megyei gyermekekkel, és az ötvenéves Kaláka együttes közreműködésével csendülnek fel szebbnél szebb dallamok. A Népi hang-színek dalos-kifestőfüzet negyedik kiadványában népi motívumok, hímzésmotívumok, népviseletes figurák találhatóak, dalokkal, kottákkal, játékokkal és játékleírással mellékelve. Laposa Julcsi sorozatának célja, hogy a népművelést játékosan, élményszerűen mutassa be a kicsiknek, egyfajta zenei nevelést adva az óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Laposa Julcsi a kiadványokhoz kapcsolódóan interaktív óvodai–, iskolai foglalkozásokat és gyerekkoncerteket tart országszerte. Előadásában különböző népi hangszerek, ritmus-zajkeltő eszközök segítségével ismerteti meg a magyar népzenei anyanyelvet az év különböző népszokásaival, hagyományaival. A közös játékokkal, együtt énekléssel mindenki egy népzenei folyamat aktív részese lesz.

A hang-színek gyerekkoncert a hétvégén is lesz: Julcsi szombaton a Fonó Budai Zeneházban találkozik a kicsikkel.

Back To Top