LÁBUJJHEGYEN CÍMMEL TÁNC- ÉS A ZENETÖRTÉNETI ELŐADÁSSOROZAT INDUL

 

A Reggeli Express vendége Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető. A beszélgetés apropója: „Lábujjhegyen” címmel indít közös ismeretterjesztő előadás-sorozatot októbertől Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám a Nagymező utcai Mozsár Műhelyben.

A Mozsár Műhelyben október 5-én debütál a Lábujjhegyen című sorozat, amelyben Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész a két művészeti ág közös történetéből villant fel epizódokat legendás együttműködések, nagy versengések és felforgató mesterművek felelevenítésével.

“Tánc és zene: első látásra (és hallásra) elválaszthatatlanok egymástól. Mégis, koreográfusok és komponisták viszonya meglehetősen viharosan és hullámzóan alakult az elmúlt évszázadok folyamán” – fogalmaznak az alkotók.

Az évad végéig havonta jelentkező sorozat a tánc és a zene történetéből elevenít fel pillanatokat a Napkirály udvarától egészen napjainkig, azaz a balett születésétől a posztmodern előadásokig, Lully, Rameau, Mozart, Csajkovszkij, Sztravinszkij szerzeményein át a balettművészet olyan meghatározó alkotóiig, mint Gyagilev vagy Nyizsinszkij.

 

Műsor: Nyitány

Kezdsé: Hétfő 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top