KÜLÖNLEGES DIVATBEMUTATÓ MENYASSZONYOKNAK NÉPI MOTÍVUMOKKAL

 

Október 16-án, az OFF Kultúrszövőgyárban Aurora FolkGlamour Mesés Menyasszonyi Divatbemutató lesz. Az egyedi ékszereken, ruhákon, lábbeliken az autentikus népviseletekből és hímzésekből inspirálódott minták kelnek életre. Minden különleges kollekció megalkotását komoly kutatómunka előzte meg, annak érdekében, hogy a művész hitelesen tárja a közönség elé a régmúlt értékeit, ma is hordható módon. Németh Hajnal Auróra négyszeres Hungarikum-díjas ipar- és képzőművész az Auróra FolkGlamour Mesés Menyasszonyi Divatbemutatóról mesél a Papagenoban.

 

Németh Hajnal Aurora folyamatosan kutatja, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, úgy, hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de hozzátegye a saját kézjegyét is. Az alkotásaiban az iparművészet, a képzőművészet, a klasszikus üvegfestészet és a magyar népművészet elemei is visszaköszönnek. Mottója: A magyar népi kultúrát a magyar embereknek kell megmenteni, tovább vinni a jövő számára.

Évek óta tervez és készít menyasszonyoknak koszorúkat és ékszereket, így felmerült egy teljes kollekció gondolata. Hosszú hónapok alatt készültek el a Menyasszonyi Aurora FolkGlamour ruhák, kiegészítők, és egy stúdió gyönyörű enteriőrjében örökítették meg őket. A fotó sorozat egy amerikai divatmagazin címlapján mutatkozott be. A szettek különlegesek, színesek és díszesek, olyanok, amilyenekkel máshol nem lehet találkozni: szoknyák, fűzők, papucsok, fátylak, koszorúk, csokrok, nyakékek, fülbevalók és hajtűk.

A rendhagyó Mesés Aurora FolkGlamour divatbemutatón a tervező maga is mesél majd az egyes szettekről. A szövegekben néprajzi, mintakincs és jelentés tartalmak hangzanak el, vidám és színes formában. Híres énekesnők, táncművészek tánccal, énekkel, színészi gesztusokkal, egy komplex előadásban mutatják be, hogy a népviseletből újra tervezett divat, mennyire menő lehet. Az Aurora FolkGlamour megalapítójával, a négyszeres Hungarikum-díjas Németh Hajnal Auróra ipar, -és képzőművésszel a Papagenoban beszélgettünk.

Műsor: Papageno

Adás: szombat 10:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top