KOZMA 20/21. – FIATAL KÉZMŰVES IPARMŰVÉSZEK BEMUTATKOZÓJA SZENTENDRÉN

 

A Reggeli Tárlattal pénteken Szentendrére látogatunk, a MANK Galériában látható ugyanis a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok kiállítása, a KOZMA 20/21. Ebből az alkalomból beszélgetünk Pataki Petrával, a kiállítás kurátorával, művészettörténésszel. A kiállítás március 5-ig tekinthető meg.

Az 1987-ben alapított Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj 35. életévüket még be nem töltött művészek pályakezdését támogatja. A fiatal iparművészek egyik legfontosabb támogatásának és elismerésének számító ösztöndíj célja, hogy anyagi és szakmai támogatást nyújtson, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson a pályakezdő művészek számára. A minden évben megrendezett beszámoló kiállításon képet kaphatunk arról, hogy mit jelent egy-egy alkotó számára az, ha az ösztöndíjas év során kizárólag az alkotással foglalkozhatnak.

Az idei beszámoló kiállításon együtt tekinthetőek meg a 2020-as és a 2021-es év ösztöndíjasainak alkotásai. Ennek a különleges helyzetnek köszönhetően az is láthatóvá válik, hogy egy-egy ösztöndíjas munka hogyan fejlődik és bontakozik ki az (akár több éves) ösztöndíjas időszak alatt.

Kiállító művészek:
Berecz Vanda, Boldog Anita, Gspann Zsuzsa, Kárpáti Judit Eszter, Knetik Dóra, Laufer Miklós, Hegedűs Fanni Johanna, Horányi Kinga, Mayer Kitti, Sárváry Zsófia, Strohner Jázmin, Strohner Márton, Tengely Nóra, Udvari Anikó, Varga Gyöngyvér Amala, Zalavári Fruzsina, Zsadányi Janka

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.25.

Back To Top