Közeleg a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

A Reggeli Expressben Szerémi Nóra vendége Dr. Vígh Andrea a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektor asszonya. Fókuszban a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny.

Zeneakadémista koromban megfogadtam, hogy ha valaha saját tanítványaim lesznek, akkor az első perctől kezdve önállóságra, önbizalomra fogom őket tanítani. A tanár általában kisebb művészt akar faragni a tanítványából, mint saját maga. Ez hiba! Szárnyakat kell adni, hogy minél hamarabb megállják a helyüket az életben.(Marton Éva)

A versenyre több, mint 250-en jelentkeztek. Ők még 2020 tavaszán küldték be felvételeiket a verseny előselejtezőjébe. A rekordszámú jelentkezés a verseny rangját is jelzi: nemcsak a 70.000 eurós összdíjazás, de az a lehetőség is egyre vonzóbb az ifjú énekesek számára, hogy a világ legnagyobb operaénekesei, művésztanárai és impresszáriói előtt mutassák meg tehetségüket, és ezzel üstökösként indulhasson be karrierjük.

A IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen hat elődöntő lesz, augusztus 30. és szeptember 2. között, majd szeptember 2-án két középdöntő következik. Mindezekre a belépés ingyenes, a Solti Terem befogadóképességének határáig, de élő internetes közvetítésben is követhetők az események.

A IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny gáláján a megelőző napokban megismert és megkedvelt fiatal énekesek közül a legtehetségesebbek újra a Zeneakadémia Nagytermének pódiumára lépnek. 

forrás: https://zeneakademia.hu/mindenprogram/2021-09-05-iv-marton-eva-nemzetkozi-enekverseny-gala-9930

Back To Top