KÖVÉR DISZNÓ – BOTRÁNYDARAB A KARINTHY SZÍNHÁZBAN

 

Neil laBute: FAT PIG – Kövér disznó című darabja Balázs Andrea főszereplésével debütál január 28-án a Karinthy Színházban. Az Intermezzo vendége Iványi Árpád, a darab rendezője.

Az ünnepelt amerikai szerző híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra a Budapest Playhouse és a Karinthy Színház produkciójában.

Tom sikeres és jóképű, menő állással egy nagyvállalatnál. Egy nap megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lelki erejét. Főhősünknek gyorsan rá kell döbbenie: az önbizalom és bátorság nem egyenesen arányos a jó külsővel.

Neil LaBute humoros, de sokszor brutálisan sokkoló szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében.

Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték. A hazai adaptáció rendezője Iványi Árpád.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.20.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top