KOVÁCS ADRIÁN ZENESZERZŐ AZ ESTI BROADWAY VENDÉGE

 

Az Esti Broadway vendége Kovács Adrián zeneszerző, karmester, fókuszban a Veszedelmes viszonyok című zenedráma, amelyet Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba, Müller Péter Sziámi és Kovács Adrián írt és amelyet január 28-án láthat először a közönsèg.

“Öt film, többszáz színházi előadás született a de Laclos regényből. Zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével. Története közismert: M. márkiné és V. vikomt egymást támogatják naiv lelkek megrontásában, jó hírük tönkretételében, míg egy nap egymás ellen fordulnak, és viszonyuk veszedelmessé, sőt halálossá válik.

Mi a regény titka? Oly mélyen és plasztikusan ábrázolja a vonzalom, a csábítás, a megrontás és a gyönyör mozgatórugóit, az emberi hiszékenység és kétszínűség árnyalatait, a nemek közti harcot, hogy folyton azt érezzük: e finom kelmékbe és szavakba burkolózó hölgyek és urak a mi érzelmi küzdelmeink és vereségeink megszemélyesítői. Jelen színpadi változat a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként – díszletként.” -olvasható az előadás ajánlójában.

A ma esti műsorban szó lesz még az egyetemi évek alatt kialakult barátságokról, a jazzről, tanításról és meghatározó musicalekről, amelyeket Kovács Adrián írt, mint a Pendragon legenda vagy a Szerelmek városa. Ma este 7 órától, a Klasszik Rádió 92.1-en.

Műsor: Esti Broadway
Adás: 2022.01.18.
Műsorvezető: Háver-Varga Mariann

Back To Top