KÖRTVÉLYESSY ZSOLT IRODALMI ESTJE ÉS KLASSZIKUS KEDVENCEK KONCERT AZ INTERMEZZOBAN

 

„Valamit mégis kéne tennem” – Körtvélyessy Zsolt irodalmi estje

A pénteki Intermezzo vendége Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, akinek irodalmi estjével várják a közönséget a Klebelsberg Kastély szalonjában szombaton a költészet napja alkalmából. Az esten a XX. századi magyar irodalom gyöngyszemei – így József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János, Csoóri Sándor, Nagy László, Füst Milán, Gyurkovics Tibor, Ady Endre, Wass Albert és Vörösmarty Mihály műveiből – hangzanak el egy kivételes művész tolmácsolásában. A koncerten közreműködik Szabó Sándor tárogatóművész.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagját, Körtvélyessy Zsoltot sokan ismerik színházi szerepeiből, de még többen a játék és tévéfilmekből (mint a Fűre lépni szabad, Az elvarázsolt dollár és a Honfoglalás), valamint a Barátok közt című sorozatból. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a színész számára nagyon fontosak a versek is, saját bevallása szerint gyermekkora óta komoly szerepet játszottak életében, és az egész pályáját végigkísérték.

 

Ismét lesz Klasszikus Kedvencek koncert – László Boldizsár is fellép az esten

A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben újra megrendezik a Danubia Zenekar és a Klasszik Rádió legnépszerűbb élőzenei eseményét. Ezúttal Smetana, Dvořák, a Strauss-család, Lehár és más szerzők segítségével idézik meg többek közt a boldog békeidők, az Osztrák-Magyar Monarchia korának legszebb műveit. A szerelmek és szenvedélyek, valamint a gondtalanság könnyed, elegáns dallamait Hámori Máté vezényletével élvezhetjük.

Az élményt minden évben szólisták teszik izgalmassá és egyedivé, ezúttal László Boldizsár fényes tenor hangjában, valamint az elsősorban minőségi kávéházi cigányzenét játszó ifj. Sárközy Lajos és zenekara virtuóz játékában gyönyörködhet a közönség.

A koncertről László Boldizsárt kérdezi az Impresszióban Bálint Edina.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.08.

Back To Top