KÖRNYEZETTUDATOS RUHATÁR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MENGYÁN ESZTERREL

 

A Könyvjelző rovat vendége Mengyán Eszter újságíró, a Holy Duck! blog szerzője, akivel a most megjelent könyvéről beszélgetünk, amely a Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről-lépésre címet kapta.

“A változáshoz nem kell sok dolog, de egy kicsit mindenkire szükség van. Ha te is úgy érzed, hogy az egyénnek nagy szerepe van abban, hogy jelenlegi felpörgött világunk kicsit lelassuljon, alakítsd át az öltözködési szokásaidat lépésről lépésre! Változtass ott, ahol tudsz! Óriási erő? van az egyén kezében, azaz a te kezedben. Élj vele és használd ki!” – Mengyán Eszter

A fenntartható divat sokkal többet jelent a textíliák létrehozásánál és annál, hogyan kezeljük az elkészült termékeket. Ezzel a definícióval a divat egész rendszerét határozzuk meg: a textilgyártástól kezdve a kreatív iparágon át az értékesítéssel foglalkozó területekig.

Átvilágítva a folyamatokat mára már sokan belátták, hogy baj van, a fast fashion kínálta ruhaáradat rengeteg problémát szül, rendszere fenntarthatatlan. A környezettudatos öltözködés ezzel szemben együtt jár a lassulással, a mérlegeléssel, az életmódunk átalakításával. Ez a változás pedig nagyon felszabadítóan hat.

A könyv célja, hogy segítsen az első lépésekben: hogyan tegyük fenntarthatóbbá a ruhatárunkat, milyen megoldások léteznek jelenleg, milyen fordulópontokra számíthatunk a jövőben.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.20.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top