KÖNYVBEMUTATÓ, KÖZÖS HANG ÉS PELLET SEBESTYÉN ZONGORAMŰVÉSZ A NYITÁNYBAN

A Reggeli Express rovatban a 100 keksz, amit szeretsz könyv december 10-i bemutatójáról beszélgetünk a szerző párossal Szemere Katával és Segal Viktorral. A Danubia Zenekar tagjai és a Máltai Szimfónia programban tanuló gyerekek és mentoraik részvételével közös karácsonyi videóklip készül, amely az adventi időszak kezdetén, december 6-án debütál. A kezdeményezés fontosságáról illetve videó részleteiről Hámori Mátéval beszélgetek. Pellet Sebestyén Kocsis Zoltán-díjas zongoraművész 6 évesen kezdett zongorát tanulni, 2022-ben nyerte el a Kocsis-Hauser Alapítvány által alapított Kocsis Zoltán-díjat zongora kategóriában. Most pedig Junior Prima Díjas lett, így most őt ismerhetik meg .

 

100 KEKSZ, AMIT SZERETSZ KÖNYV BEMUTATÓ

A keksz tökéletes desszert. Lehet édes és sós, omlós vagy ropogós, falatnyi vagy tenyérnyi, töltött, netán egyszerű, mégis mennyei vajas keksz, meseszépen mintázott vagy cicoma nélküli… Egy finom keksz ünnepivé teheti a hétköznapokat, kávé és tea mellé, de akár ajándékként is tökéletes. Nem kell hozzá más, csak egy-két jó minőségű alapanyag. Elkészítése végtelenül egyszerű, így remek móka lehet minden korosztálynak, a siker pedig kezdő konyhatündéreknek is garantált. Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet “sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény. A Reggeli Express rovatban a december 10-i könyvbemutatóról beszélgetünk a szerző párossal Szemere Katával és Segal Viktorral.

KÖZÖS HANG A SZERETET ÜNNEPÉN

2021 szeptemberében debütált a Zeneakadémián a Danubia Zenekar és Hámori Máté új projektje, amelynek célja az ország legelmaradottabb régióiban élő, zenét tanuló gyerekek integrációjának elősegítése. A Danubia Zenekar tagjai és a Máltai Szimfónia programban tanuló gyerekek és mentoraik részvételével közös karácsonyi videóklip készül, amely az adventi időszak kezdetén, december 6-án debütál. A klip zenei anyagát a Csendes éjből készített, Ott Rezső zeneszerző által hangszerelt verzió adja, amelyben közösen zenélnek gyerekek és felnőttek. A népszerű karácsonyi dal magyar, angol és cigány verzióban is elhangzik a felvételen. A kezdeményezés fontosságáról illetve videó részleteiről Hámori Mátéval Lisz Ferenc-díjas karmesterrel, a Danubia Zenekar művészeti vezetőjével beszélgettünk.

PELLET SEBESTYÉN ZONGORAMŰVÉSZ

Pellet Sebestyén Kocsis Zoltán-díjas zongoraművész 6 évesen kezdett zongorát tanulni a váci Bartók Béla Zeneiskolában Jámborné Skripeczky Mariann-nál. 2018-ban első helyen vették fel a Zeneakadémiára, ahol Kemenes András és Némethy Attila voltak a tanárai. Mesterképzését 2021 szeptemberében kezdte meg a bázeli Zeneakadémián Fejérvári Zoltán osztályában. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Magyarországon fellépett már a legtöbb jelentős hangversenyteremben. Többször is fellépett a Magyar Rádió Márványtermében. 2022-ben nyerte el a Kocsis-Hauser Alapítvány által alapított Kocsis Zoltán-díjat zongora kategóriában. Most pedig Junior Prima Díjas lett, így most őt ismerhetik meg .

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.12.06.

Back To Top