KÖNYV JELENT MEG TAMÁSI ÁRON ÉLETÉRŐL ÉS MUNKÁSSÁGÁRÓL

 

Extra beszélgetés és vendég is érkezik szerdán a Nyitányba, A. Szabó Magda, a Tamási Áron Közalapítvány elnöke. Az MMA Kiadó gondozásában jelent meg Tamási Áron életéről és munkásságáról egy könyv, Tamási Áron – “A legnagyobb dolog: világot teremteni” címmel.

 

Indulásától, az 1925-ben megjelent Lélekindulás óta az egyik legnépszerűbb és legszeretettebb írónk.

Az impozáns, nagy méretű album a varázslatos székely író életét, szépirodalmi munkásságát és színpadi műveinek előadásait tekinti át. Cs. Nagy Ibolya irodalomtörténész a pályaképet számos Tamási Áron-idézettel, illetve korabeli forrás megidézésvel teszi érzékletessé. A. Szabó Magda képszerkesztő pedig nagy számú, eddig ismeretlen fotót, dokumentumot válogatott a kötetbe, olyan különlegességet például, mint Tamási kézírásos naplója.

Az impozáns albumban az irodalomtörténészi összefoglalókat roppant gazdag képes illusztrációk egészíti ki. Így nemcsal Tamási Áron életét és munkásságát ismerhetjük meg, de érzékletes összefoglalót kapunk a 20. századi erdélyi és magyarországi társadalmi, kulturális, irodalmi és színházi viszonyokról is. A kötet külön erénye, hogy Tamási színpadi műveinek bemutatóit is részletgazdagon bemutatja.

Körülbelül 500 fekete-fehér és színes fotó- és dokumentum illusztrációval.

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top