KONCERTET AD A VÍGSZÍNHÁZI FIÚK ZENEKARA, A GRUND

 

A Reggeli Express vendége Fesztbaum Béla, Jászai Mari-díjas magyar színész, akivel A GRUND – vígszínházi fiúzenekar október 27-i koncertjéről beszélgetünk.

 

 

 

A Grund zenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar egyre bővülő repertoárján helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett több, legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából.

Az alapító, Fesztbaum Béla és a tagok szándéka szerint azért jött létre a zenekar, mert úgy gondolták, hogy „folytatódnia kell annak a különleges érzésnek, ami a színpad és a nézőtér között az előadás végére kialakul”, amit egy más formában, kötetlenebb örömzenében kell tovább éltetniük. Másfelől pedig a dráma és a szereplők népszerűségét kihasználva a zenekar célkitűzése az is, hogy élő, közvetlen előadásformában is „átmentsen néhány olyan dalt […] a fiatal generációnak, amit élőben már nem nagyon hallhatnak”, a magyar könnyű- és színházi könnyűzene értékeit – mint például az LGT-től, a vígszínházi klasszikus Embertelen dal vagy Ringasd el magad.

Műsor: Nyitány

Kezdés: Kedd 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top