KONCERT, KIÁLLÍTÁS, DÍJ ÉS ELISMERÉS A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös december 3-i magazin műsorában izgalmas beszélgetéseket hallhatnak Borbély Lászlóval, Dinyés Dániellel, Mondik Gáborral és Vetró Mihállyal.

KONCERTKÖRÚT
Különleges, három koncertből álló amerikai turnén vett részt Polgár Éva és Borbély László zongoraművész, valamint Varga Gábor jazz-zongorista. Első koncertjükre november 22-én került sor Los Angelesben, a Zipper Hallban, ezt a Carnegie Hall követte New Yorkban 27-én, végül a washingtoni Kennedy Center 29-én. Műsoruk címe Carpathian Impressions – nem véletlenül: a művészek magyar zeneszerzők szóló- és kétzongorás műveiből válogattak, Liszt, Bartók és Kodály műveivel, valamint jazz-improvizációval képviselték a magyar kultúrát. Az izgalmas turnéról Borbély László zongoraművész számol be nekünk.

KULTURÁLIS MECÉNÁS DÍJ
Idén negyedik alkalommal adják át az Art is Business Díjakat, amelyek közül a Fidelio – Kulturális mecénás díjat ez alkalommal Dinyés Dániel karmester, zeneszerző, a Szegedi Nemzeti Színház zenei vezetője kapja. Az elismerést december 14-én ünnepi gála keretében adják át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

KREATÍV EURÓPA PÁLYÁZATOK
A Kreatív Európa az Európai Bizottság támogatási programja a kulturális és audiovizuális szektorok számára. A 2014–2020-as programot folytatva a szervezet a 2021–2027 közötti időszakban is támogatja az európai kulturális és kreatív szektorokat. A kulturális szektor számára nyújtott támogatási lehetőségekről Mondik Gáborral, a Kreatív Európa Kultúra ágának vezetőjével beszélgetünk.

ÉLETGAZDAGSÁG KIÁLLÍTÁS 
Életgazdagság címmel nyílt kiállítása a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása. A kiállítók közt az MMA Népművészeti Tagozatának akadémikusai, köztestületi tagjai, ösztöndíjasai, illetve az akadémikusok által javasolt kiemelkedő alkotók, köztük a népművészet mesterei és ifjú mesterei, népi iparművészek szerepelnek. A január 29-ig látogatható tárlatról a kiállítás kurátora, Vetró Mihály mesél.

 

Adás: 2022.12.03. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

 

Back To Top