KONCERT, EGY FAUN DÉLUTÁNJA ÉS AZ ÖRÖKPANORÁMA A HÉTFŐI NYITÁNYBAN

 

ROHMANN DITTA – SZŐKE SZABOLCS DUÓ KONCERT

Rohmann Ditta Junior Prima és Artisjus díjas csellóművész J. S. Bach, XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok (jazz, világzene) irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek. Június 30-án a Patyolat//PRÓBAüzemben adnak koncertet, amiről a Reggeli Expresszben Rohmann Dittát kérdezi Szerémi Nóra.

DEBUSSY: EGY FAUN DÉLUTÁNJA A KLASSZIK ANEKDOTÁKBAN

A Klasszik Anekdotákban ezúttal Claude Debussy Egy faun délutánja című művéről beszélget Békéssy Lili, a Klasszik Rádió zenei szerkesztője és Szerémi Nóra. Debussyről már szó esett Paul Dukas A bűvészinasa kapcsán is. Ez a mű Debussy egyik legismertebb szimfonikus költeménye. Szó lesz arról, hogy miért vált ez a zenemű ennyire ikonikussá annak 1894-es bemutatója után, valamint arról, mi adja a zenemű fülledt, nyárias hatását.

ÖRÖKPANORÁMA – MEGJELENT SZEIFERT NATÁLIA LEGÚJABB KÖNYVE

A Könyvjelző rovat vendége Szeifert Natália író, akinek nemrég jelent meg negyedik könyve, emellett blogol és íróképző műhelycsoportot is vezet. Szeifert Natália legújabb könyve, a mágikus erővel megszólaló Örökpanoráma több mint egy évszázadot felölelő idejében egy képzeletbeli falu keletkezését és pusztulását kísérjük figyelemmel. Szeifert Natália negyedik könyve varázslatos teret épít olvasója köré, ahol az emberi élet végső kérdései olyan hangtalanul, összetetten, mégis természetesen vannak jelen, akárcsak maga a táj. Mit kezdünk az időnkkel, ha egyáltalán rendelkezünk vele? Miénk-e egy percig is az örökségünk? Ki látott valaha egy hegyet? Törvényt sért-e, és mifélét, aki megváltoztatná a világ szokott rendjét? És él-e egyáltalán, akit ez soha meg nem kísért? Az Örökpanoráma kíváncsi és bátor, felejthetetlen regény mindarról, amire érdemes emlékezni.

Back To Top