KOCSIS ZOLTÁNRA EMLÉKEZÜNK A KLASSZIK ANEKDOTÁKBAN

 

A Klasszik Anekdoták hétfői témája Kocsis Zoltán halálának évfordulója, amelyről a Klasszik Rádió zenei szerkesztőjével, Békéssy Lili Veronikával beszélgetünk. Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója, érdemes és kiváló művész, a kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakja 2016. november 6-án hunyt el.

 

Kocsis Zoltán több mint negyven éven keresztül állt a magyar zenei élet szolgálatában, annak egyik legjelentősebb és legsokoldalúbb egyéniségeként. Azon kevés hazai művészek közé tartozott, akiket a nemzetközi színtéren is magasan jegyeztek.

A kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjjal, a Francia Köztársaság l’Ordre des Arts et des Lettres kitüntetésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életműdíjával elismert muzsikus a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagjaként több mint huszonöt éven keresztül minden májusban, születésnapja alkalmából jótékonysági koncertet adott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. Súlyos betegsége alatt is fáradhatatlanul dolgozott, 2016. november 6-án hunyt el, szinte pontosan annyi idősen, mint Bartók Béla.

 

Műsor: Nyitány

Adás: hétfő

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top