KLÍMAEXPEDÍCIÓ A FÖLD KÖRÜL

A környezettudatos gondolkodás, a klímaváltozás megértése már az kisiskolás korban az oktatás hangsúlyos része kell, hogy legyen, de eddig sem itthon, sem külföldön nem állt rendelkezése kifejezetten ezt támogató tananyag. Ezt a hiányt pótolja a  Maker’s Red Box „Global Warning” oktatási csomagja.   A szakemberek idén nyáron  400 gyermekotthonban élő fiatalhoz juttatják el az alkotópedagógiai képzéseket!

 

Maker’s Red Box egy hazai „start-up” cég, melynek az oktatásban felhasználható fejlesztései a történetmesélés erejével motiválják a gyerekeket arra, hogy valós életből vett problémákat oldjanak meg. Az alkotópedagógiai tananyagok kifejlesztésénél fontos szempont, hogy minden gyerek figyelmét felkeltsék és lekössék.

Global Warning egy innovatív alkotópedagógiai tananyag digitális közösségi alkotóműhellyel rendelkező iskolák számára, melyben – a történet szerint – Egy kutatóhajó legénysége világkörüli expedícióra indul, hogy a résztvevők megismerjék a globális felmelegedés okait és azok összefüggéseit. A magával ragadó utazás során különböző szerepekbe helyezkedve kutatnak, mérnek, terveznek, építenek, és közben számos jól működő megoldással, illetve alkalmazkodási stratégiával találkoznak. A csapat célja, hogy olyan tudást szerezzenek, amit másoknak is átadva a fenntartható élet alapjait teremthetik meg.

Központi elem a szerepjáték, a kerettörténetek és a fizikai tárgyak tervezése és elkészítése. Ennek köszönhetően a gyerekek észrevétlenül tanulnak, kibontakoztathatják a kreativitásukat, és megtalálhatják, miben tehetségesek, miközben gyakorolják és elmélyítik az iskolában korábban tanultakat.

„Az oktatásnak minden olyan dologra fel kell készíteni a gyerekeket, ami befolyásolja az életüket és hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb életkörülményeket teremtsenek saját maguk és az utódaik számára” – mondta a Föld Napja apropóján Horváth Ádám, digitális oktatási szakember, az innovatív tananyagfejlesztő hazai cég, a Maker’s Red Box szakértője. Ehhez nyújt nagy segítséget az iskoláknak a Maker’s Red Box nemzetközi szinten is egyedülálló tananyagcsomagja.

 

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.06.20.

 

 

Back To Top