Klem Viktor A nagybőgő című monodrámáról és a Múvilávról

Múzsa című rovatunkban Szerémi Nóra vendége Klem Viktor színművész, aki két aktuális dologról is mesél ma reggel. A nagybőgő című monodrámáról, illetve, a MÚVILÁV című zenés – filmes – színdarabról, amelyben Trokán Nóra a partnere.

Patrick Süskind híres monodrámája, A nagybőgő, magyarországi ősbemutatója 1989-ben volt a Pesti Színházban, Darvas Iván főszereplésével, Tordy Géza rendezésében. Több százszor került színpadra a nagybőgős monológja. Klem Viktor főszereplésével folytatódott a darab sikerszériája.

Darvas Iván

Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül.”

A nagybőgős egyedül van a színpadon, egyoldalú, mégis közvetlen társalgást folytat a nézőkkel. Mesél az életéről, gondolatairól, néha játszik a hangszeren, majd beszél tovább a szerelméről, a zenéhez és a társadalomhoz fűződő viszonyáról, vagy épp gyengeségeiről. 

A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd. Az eredeti mű főhőse kétszer olyan idős, mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket hősünk feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalt mint egy nyugdíj előtt álló, sokat tapasztalt embert, bárhol a világon” – mondta el Klem Viktor a bemutató kapcsán.

MÚVILÁV – Majdnem mint a filmeken” – zenés – filmes – színdarab két felvonásban, Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével.

Népszerű film momentumok és emblematikus filmzenék sodorják útjukon főhőseinket egy érzelmektől izzó színházi estén. Éber álmodozás a mozivásznon, álomszerű valóság a színpadon és egy rendkívül sokféle műfajban játszó zenekar.

forrás: https://szinhaz.online/a-nagybogo-monodramaval-ter-vissza-a-szinpadra-klem-viktor/

Back To Top