KLASSZIKUS KARÁCSONY KONCERT, THÁLIA SZÍNHÁZ 2022/23-AS ÉVAD ÉS ESZENYI ZSOMBOR KLARINÉTMŰVÉSZ A NYITÁNYBAN

A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar évadának egyik fénypontja a hagyományosan a karácsony körüli napokban megrendezett Klasszikus karácsony koncert. A Múzsa rovatban Nagy Viktorral, a Thália Színház művészeti vezetőjével az idei, 2022/23-as évadról, és a jövőre bemutatni tervezett előadásokról beszélgetünk. Majd újabb Junior Príma díjas művészt ismerhetnek meg, Eszenyi Zsombor klarinétművészt.

KLASSZIKUS KARÁCSONY KONCERT

A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar évadának egyik fénypontja a hagyományosan a karácsony körüli napokban megrendezett Klasszikus karácsony koncert. A legnépszerűbb, ünnepkörhöz kapcsolódó klasszikusok mellett idén a jazz és A diótörő szerelmi kapcsolatából született, Duke Ellington-féle átirat is elhangzik, egyfajta párbajban Csajkovszkij eredeti zenéi mellett. A Danubia partnere idén a Modern Art Orchestra lesz, sztárvendégünk pedig Létay Kiss Gabriella szoprán. Idén egy ráadás koncerttel készül annak köszönhetően, hogy a tervezett esti előadásra az összes jegy rövid idő alatt elkelt. Így december 22-én 15:00 órai kezdettel is megtekinthetik a koncertet, akik az esti előadásról lemaradtak. A Reggeli Express vendége Hámori Máté a Danubia Zenekar művészeti vezetője.

THÁLIA SZÍNHÁZ 2022/23-AS ÉVAD

A Thália Színház művészeti vezetőjével az idei, 2022/23-as évadról, és a jövőre bemutatni tervezett előadásokról beszélgetünk. 2023. január 14-én lesz a 2023-as év első nagyszínpadi bemutatója, Varázslat egy nyáréjszakán címmel, amelynek már tart a próba folyamata. Szintén a Nagyszínpadon lesz látható 2023. március 11-től Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátéka, a Farsang. A Múzsa rovat vendége Nagy Viktor színművész, a Thália Színház művészeti vezetője.

ESZENYI ZSOMBOR KLARINÉTMŰVÉSZ

Újabb Junior Príma díjas művészt ismerhetnek meg, Eszenyi Zsombor klarinétművészt. Zenei tanulmányait 2010-ben, hétéves korában kezdte a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában először zongorán, majd furulyán és klarinéton. Azóta is játszik mindhárom hangszeren, de fő hangszere a klarinét lett. 14 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjére. Jelenleg a Zeneakadémia BA 2. éves hallgatója. Eddigi tanulmányai alatt több nemzetközi és országos versenyen ért el szép eredményeket. Részt vett számos klarinét és kamara mesterkurzuson. Zenei tanulmányait a MOL Alapítvány, a Bank of China, a Zeneakadémia Baráti Köre és a Zeneakadémia Alapítvány többször is támogatta. 2022-ben átvehette a Cziffra Fesztivál Tehetség-díját, valamint Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjban részesült.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.12.02.

Back To Top