KLASSZIKUS KARÁCSONY KONCERT AZ ÓBUDAI DANUBIA ZENEKARRAL

 

A reggeli Nyitányban Hámori Máté Liszt Ferenc-díjas magyar karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője lesz a vendég. A téma pedig nem lehet más, mint a Klasszikus Karácsony koncert.

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar Karácsony előtt mutatja be új lemezét népszerű ünnepi klasszikusokkal, és a legszebb magyar karácsonyi énekekkel.

A Klasszikus Karácsony koncerten az évszakhoz és ünnephez kapcsolódó legkedveltebb klasszikus dallamok csendülnek fel az Óbudai Danubia zenekar előadásban Hámori Máté vezényletével, a Kodály Kórus Debrecen, Füredi Nikolett, Rotter Bianka és Bajári Levente közreműködésével.

A Danubia Zenekar különleges albummal készül az ünnepekre. Az Aranyszárnyú angyal című lemezen a legismertebb karácsonyi dallamok, egyházi énekek, magyar népdalok, angol és német tradicionális dalok kelnek új életre.

Ahogy a zenekartól és Hámori Máté karmestertől megszokhattuk, kortárssá teszi a régit, modernné a hagyományost. A lemezen Ott Rezső átdolgozásában hallhatjuk a gyerekkorunkból ismert és szeretett dalokat.

A lemezen olyan dalok szólalnak meg, amelyek mindenki számára ismertek, összekötnek különböző korosztályokat, társadalmi csoportokat, vidéken vagy városokban élő embereket.

Ott Rezső először 2015-ben készített egyedi átdolgozásokat a Danubia Zenekarnak karácsonyi dalokból. Azóta minden évben egy-két dallal, dalcsokorral gazdagodott ez a gyűjtemény, így állt végül össze a CD-re felkerült zenei anyag, kiegészülve öt teljesen új énekkel. A felvétel 2021 júliusában készült a Zeneakadémia Nagytermében a Nemzeti Énekkar közreműködésével.

A zenekar az albumból befolyó összeget Közös hang elnevezésű projektjére fordítja, amelyben együtt zenélnek a Máltai Szimfónia Programban résztvevő nehéz sorsú gyerekekkel.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.23.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top