KLASSZIKUS KARÁCSONY – HÁMORI MÁTÉ KARMESTER AZ INTERMEZZO VENDÉGE

 

A Szenteste előtti napon ismét lesz Klasszikus Karácsony koncert a Budapest Kongresszusi Központban. Az Intermezzoban Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője és karmestere árul el részleteket a különleges koncertről!

 

A Klasszik Rádió és az Óbudai Danubia Zenekar lemezbemutató koncertje népszerű ünnepi klasszikusokkal, és a legszebb magyar karácsonyi énekekkel. Zene, tánc és az ünnep meghittsége. Mindez egy olyan koncerten összegyűjtve, ahol szeretteikkel együtt hangolódhatnak a Szentestére.

A Klasszikus Karácsony koncerteken a hétköznapok súlyát kicsit félretéve hallgathatják a zeneszerzőkről és műveikről szóló, néhol megható, néhol megmosolyogtató történeteket, amik összegyűjtéséről évről-évre Hámori Máté karmester, az esemény házigazdája gondoskodik. Mindehhez a karmester „cinkostársa” idén is az Óbudai Danubia Zenekar lesz, amelynek zenészei mesteri könnyedséggel idézik meg a legszebb műveket.

Idén, december 23-án a Budapest Kongresszusi Központban a Klasszikus Karácsony koncert egyúttal lemezbemutatója is az Óbudai Danubia Zenekar nyáron rögzített CD-jének, amelyen a népszerű magyar karácsonyi énekeket Ott Rezső vadonatúj hangszerelésében hallhatják.

A hangversenyen Mozart, Schubert és Händel remekműveivel kerülhetnek ünnepi hangulatba, de olyan klasszikusok sem maradnak ki a műsorból, mint Csajkovszkij A diótörő című balettjének részletei.

Rotter Bianka a Magyar Állami Operaház tánckari tagja és Bajári Levente Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, a Magyar Állami Operaház balettművésze gondoskodnak arról, hogy még teljesebb legyen az élmény.

A koncerten a családosok és gyermekek körében népszerű dallamok is felcsendülnek Füredi Nikolett színésznő, musical énekes jóvoltából.

Jegyvásárlás itt: https://utazenehez.hu/events/klasszikus-karacsony-2021-12-23-200000

Műsor: Intermezzo

Adás: Kedd 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top