KÍVÁNCSI, HOGYAN MŰKÖDIK EGY ERŐMŰ? MOST MEGNÉZHETI!

 

Különleges kalandra hívjuk Önöket! Jön az Erőművek éjszakája – végre megnézhetjük, mi történik egy fűtőerőműben és a hulladékhasznosítóban. A 9 óra után induló Futura rovat vendége Scherer Zsolt – a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal szóvivője. 

 

 

Október 8-án jön az Erőművek Éjszakája, ahol végre beleshetünk a kulisszák mögé, és megnézhetjük, hogyan állítják elő a távhőt, hogy működik egy erőmű és hova kerül Budapest szemete. A fővárosban most bejuthatunk a Zuglói Fűtőerőmű, az Észak-budai Fűtőerőmű, a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű és a Kelenföldi Erőmű telephelyére is.

Az erőművek és a fűtőművek ezúttal országszerte 36 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak.

Az MEKH célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal

A változatos helyszíneken a látogatók betekintést nyerhetnek a hagyományos energiatermelés folyamataiba, választhatnak akár atom, biomassza, hulladék, lignit, szolár vagy éppen víz alapú technológiát alkalmazó erőművet is, illetve megnézhetik a városi távfűtőművek működését, amelyek idén is szép számmal csatlakoztak a programhoz.

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: Csütörtök 9:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top