KISS MARI SZÍNÉSZNŐ A PRESSZÓ VENDÉGE

 

Hogy volt közös öltözője Psota Irénnel, mikor vitt az egész Madách Színháznak rengeteg zserbót és hasét Dajka Margit, kitől kapott fűzőt a Madách Színházban? – ezekről is beszélgetünk Kiss Mari színésznővel a Presszóban hétfő este 7 órától.

 

A színésznő nem váltogatja túl gyakran a színházait, de mindig pontosan érzi, mikor kell lépnie. Amikor klasszikusokra vágyott és más rendezőkre, mint akikkel a Madách Színház – amúgy rendkívül sikeres – bulvárdarabjaiban dolgozott, az alakuló szombathelyi Weöres Sándor Színházhoz szerződött. Onnan 10 év után állt fel, és visszaköltözött Budapestre. Épp akkor hívta Alföldi Róbert, játssza el az egyik főszerepet a Mi történt Baby Jane-nel? című előadásban, amelyben partnere Hernádi Judit volt. A premiert követően azonban nem sokáig mehetett az előadás, mert beütött a covid. A második hullám és megannyi vidéki tájelőadás előtt úgy döntött az előadás producere, Kövesd Zsuzsa, aki főállásban orvos, nem folytatják, nem akarta kockáztatni a művészek életét.

Kiss Mari nemrég kapta meg az eSzínház Fesztiválon a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Rendes lányok csendben sírnak című előadásban nyújtott alakításáért. A színésznő ennek kapcsán mesél Durica Katarina regényéből készült vígszínházi adaptációról, amely a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen játszódik, és három nő sorsán keresztül mutatja meg Európa egyik legsötétebb maffiatörténetét a kilencvenes évekből.

A műsor bővebb változata hétvégétől meghallgatható a Presszó podcastcsatornáin: a Spotify-on és a Mixcloudon.

Műsor: Presszó

Adás: hétfő 17:00

Szerkesztő-műsorvezető: Szemere Katalin

Back To Top