KISS BALÁZS KUNÓ A KÖNYVJELZŐ ROVAT VENDÉGE

 

A Könyvjelző rovat vendége hétfőn a Nyitány második felében Kiss Balázs Kunó író. A megengedés művészete című könyvének a megjelenése 2021. november 19-re várható, ez adta a beszélgetésünk apropóját.

 

 

 

Engedd meg! Fogadd el! Ne ragaszkodj hozzá! Nézd a jó oldalát! Unalomig ismert tanácsok, amelyeket szívesen osztogatunk másoknak – és magunknak. Mégis mennyi minden van az életben, amit egyszerűen képtelenek vagyunk elfogadni, nem tudjuk a jó oldalát meglátni, nem tudunk nem ragaszkodni hozzá. Egyszerűen képtelenségnek tűnik.

Kiss Balázs Kunó A Megengedés művészete című könyvében aprólékosan, jól érthetően, lépésről lépésre vezeti végig az olvasót annak a megértésében, hogy hogyan lehet mégis minden helyzetben alkalmazni a megengedést. Szókimondóan és formabontóan teszi mindezt, megkérdőjelezve szinte kivétel nélkül az összes megszokást, világképet és leginkább a spirituális közhelyeket. Kunó stílusa sokszor nyersnek hat, de ahogy fogalmaz: „A sárkányt (egót) nem lehet lágy zenére ringatózva, megértően bólogatva, kedves szerető szavakkal megszelídíteni. Csakis nagyon határozott hozzáállással, az Én-be vetett megingathatatlan hittel. Minden más csak elterelés.”

Kiss Balázs Kunó informatikusként és műszaki tanárként végzett, majd 10 évig dolgozott multinacionális cégeknél mint adattárház-specialista és középvezető. Ezt a pályát elhagyva asztrozófiát kezdett tanulni, majd később tanítani, és előadásokat tartani a témában. Később egyre több elvonulást szervezett, melyek az önismeretről, az Önvalóra ébredésről szólnak. 2012-ben megalapította az Unio Mystica könyvkiadót, ahol olyan könyvek kiadásával foglalkozik, melyek segítik olvasóikat, használóikat a legbensőbb önmagukhoz vezető úton.

Két gyermek édesapja, szabadidejében fizikát tanít egy Waldorf gimnáziumban, csellózik és gitározik és lelkesen játszik társasjátékaival.

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: hétfő 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top