KIRÁLY-NAP A BELVÁROSBAN, KASTÉLYKONCERTEK ÉS MAGYARORSZÁG LEGSZEBB SZŐLŐBIRTOKAI A SZERDAI NYITÁNYBAN

 

Szerda reggel is várjuk Önöket a Nyitánnyal! A Reggeli Expresszben a belvárosi Király utcába invitáljuk hallgatóinkat, ugyanis idén először Király-napot rendeznek a két belső kerület határán. A programokról Fülöp-Lehoczky Rellát, az Eötvös 10 kommunikációs vezetőjét kérdezi Szerémi Nóra. A Hangjelek rovatban Rákász Gergely koncertorgonista lesz a vendégünk, aki idei kastélykoncert sorozatáról mesél. Ízlés szerint rovatunkban a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyről Bozzai Zsófiával, a Bor és Piac főszerkesztőjével és Szakács László kiadó igazgatóval beszélgetünk. Tartsanak velünk!

 

KIRÁLY-NAP, AVAGY EGY UTCAHOSSZNYI KULTÚRA A BELVÁROSBAN

Két apró kerület a belváros szívében, amelyek mind Budapest lüktető kulturális központjai. Két szomszédos kerület, amelyeket összeköt a Király utca. Közel két kilométer hangulatos, nyüzsgő és pezsgő élet. 2022-ben első alkalommal rendezi meg a Király-napot a VI. és a VII. kerület, vagyis Terézváros és Erzsébetváros július 7-én. Az esemény helyszíne Király utca Rumbach Sebestyén és Asbóth utca közötti szakasz, valamint az Anker köz lesz. Az egész napos rendezvényen színházi előadással, koncertekkel, kirakodóvásárral várják a belváros szerelmeseit. A részletekről Fülöp-Lehoczky Rellával, az Eötvös 10 kommunikációs vezetőjével beszélget Szerémi Nóra.

LORDS OF THE ORGAN – LEGENDÁS KLASSZIKUSOK MAGYARORSZÁG LEGSZEBB KASTÉLYAIBAN

 

Idén nyáron újra folytatódik Rákász Gergely koncertorgonista kastélykoncert programsorozata. Rákász Gergely új, egyedi FUTURE ORGANhangszerén játszik, amely megjelenésében egy távoli galaxisba induló kecses űrhajót idéz, hangzásában pedig a legnagyobb katedrálisok szent csendjeitől az ott felállított gigászi hangszerek morajló hangtömegéig mindent a hallgatók elé tár. Hatodik évadjában a Lords of the Organ alapkoncepciója érvényesül, amelyben a hangszer a show arcát mutatja. A Gladiátorok indulójával az ókori Róma cirkuszaiba, Elgar – Parádé és Pompájával a Királynő előtt tetszelgő angol tisztek elegáns felvonulásaira, Dvořák Largojával pedig az Újvilágba látogatunk. Arról, hogy melyik kastélyokban látható, hallható idén nyáron a Lords of the Organ VI. Parádé és Pompa előadása, a Hangjelek rovatban Rákász Gergely koncertorgonistát kérdezi Szerémi Nóra.

MAGYARORSZÁG LEGSZEBB SZŐLŐBIRTOKAI

Idén immár tizenegyedik éve hirdették meg a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyt, amelyre még mindig lehet jelentkezni. A díjat a Bor és Piac szaklap 2012-ben alapította. A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjért három kategóriában lehet nevezni, külön-külön megmérettetésen vesznek részt a kis-, a közép-, és a nagybirtokok, amelyeket egy 100 pontos rendszer alapján értékel a zsűri. A verseny kétfordulós: először a borkedvelő közönség szavazatai döntenek arról, hogy mely birtokok kerüljenek a döntőbe, majd a verseny szakértő zsűrije személyesen is felkeresi és értékeli a második fordulóba beszavazott birtokokat. Ízlés szerint rovatunkban az idei pályázókról, Szakács László a Bor és Piac kiadó igazgatóval beszélgetünk.

 

Back To Top