KIHIRDETTÉK A MAGYARORSZÁG 365 FOTÓPÁLYÁZAT IDEI DÍJAZOTTJAIT

 

A Reggeli Express vendége pénteken Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke. A beszélgetés apropója a Magyarország 365 fotópályázat eredménye.

A harmadik alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton a neves szakemberekből álló zsűritől 15 pályázó kapott díjat. Idén minden korábbinál több, közel 37 ezer pályamű érkezett, egyedi képekkel vagy sorozatokkal lehetett jelentkezni három – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek – kategóriában. A fotók közül kiválasztott legjobb 60 alkotást még meg lehet tekinteni, hiszen december 22-ig maradt még egy nyúlfarknyi idő arra, hogy elkanyarodjunk az Eiffel Műhelyházba és szemügyre vegyük a felvételeket.

Most szombaton – december 18-án, pedig elindul a válogatott fotókat tartalmazó kiállítás a pesti belvárosi Duna-parton, amely 3 hétig lesz látható.

A szakmai zsűri döntése alapján a természet és táj kategória első helyezettje Lőrincz Ákos Ködhatár, második helyezettje Esteban Sanchez Tejivó című képe lett, harmadik helyezést ért el Daróczi Csaba Szélhajtó küszök című sorozata. Közönségdíjat kapott Kiss Márton Start című fotójáért.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Kovásznai Balázs Több millió év egy képen, a második díjat Horváth Zsolt Megyeri híd című képe, harmadikat pedig Németh Gyula László Tópark című sorozata kapta. Közönségdíjat nyert Rizsavi Tamás Budapesti metró című alkotása.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István lett Egy verseny margójára című képével, a második Dusha Béla Tisztelgés a tudósnak, a harmadik pedig Szmolanka Leszja Nekem a Balaton című képével. A közönségdíjat Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című fotója nyerte el.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.17.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Borítókép: Lőrincz Ákos: Ködhatár

Back To Top