KIHIRDETTÉK A 40. MAGYAR SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT EREDMÉNYEIT

 

Kihirdették a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit. A pályázaton 245 fotográfus 2305 pályaművel, egyedi és sorozat kategóriákban összesen 5810 képpel nevezett. A Magyar Újságírók Szövetségének (MÚOSZ) Nagydíját és az André Kertész-nagydíjat elnyerő fotós nevét csak a Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, 2022. április 12-én hirdetik ki. Az Intermezzo vendége Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek szakosztálya elnöke.

Hír- és eseményfotó kategóriában Móricz-Sabján Simon, képriport kategóriában Móricz-Sabján Simon, mindennapi élet kategóriában pedig Hullan Zsuzsa nyerte az első díjat. Összesen 11 fő kategóriában hirdettek győztest.

Bár a tavalyi év is nagyrészt a pandémiáról szólt, a Magyar Sajtófotó Pályázaton részt vevő alkotások már tágabb képet mutatnak be az elmúlt évről. A melegek örökbefogadásától a romatelepen meghirdetett szociális programon át az embercsempészekben bízó menekültekig, vagy a kamionja leégését végignéző sofőrig számos témát feldolgoztak. Természetesen a koronavírus-járvány sem maradhatott ki. A Covidban elhunyt felesége hiányát a három gyermekével feldolgozó apa mindennapjai nem csak a veszteséget ábrázolják, hanem azt is, hogy a gyászmunkát a jövő felé fordulás követi.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.18.

Borítókép: Szabolcs László – Ripost

Back To Top