KIÁLLÍTÁS, DONIZETTI OPERÁI ÉS IRODALMI PÁLYÁZAT A NYITÁNYBAN

A Nyitányban interjút hallhatnak Fejes Sándor festőművésszel, akinek nemrég nyílt kiállítása a Benczúr Hotelben. A Klasszik Anekdotákban ezúttal az olasz opera egyik legnagyobb alakjáról, Donizettiről mesél Békéssy Lili, a Klasszik Rádió zenei szerkesztője. A Könyvjelző rovatban az egyre népszerűbb Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázatról kérdezi Szerémi Nóra Samu Tímeát, a JCDecaux vezérigazgatóját.

FEJES SÁNDOR KIÁLLÍTÁSA A BENCZÚR HOTELBEN

A Reggeli Expressz vendége Fejes Sándor festőművész, akinek a közelmúltban nyílt közös kiállítása Károly Éva festőművésszel, amely május 31-ig látható a Benczúr Hotel halljában. Fejes Sándor figurális képeket fest. Az érzelmek valamint az emberi test és drapéria összhangjának kifejezése jelenik meg művein. Munkái megtalálhatóak több európai, amerikai és hazai műkedvelőnél, gyűjtőnél.

DONIZETTI, AZ OLASZ OPERA MESTERE

A Klasszik Anekdotákban Békéssy Lili, a Klasszik Rádió zenei szerkesztője mesél a 19. századi olasz opera egyik kiemelkedő képviselőjéről, Donizettiről. A zeneszerző talán egyik legismertebb operája a Szerelmi bájital – ennek az operapremiernek az apropójáról emlékezünk most meg (1832. május 12.) – de azt kevesebben tudják, hogy valójában milyen termékeny és nagyon gyorsan komponáló zeneszerző is volt Gaetano Donizetti. Operaszerzőként ismerjük, és valóban, több mint 70 operát írt, mindemellett tucatnál több szimfóniát, kb. 20 vonósnégyest, közel 200 dalt, duetteket, oratóriumot, kantátákat, concertókat, egyszóval majdnem minden műfajban alkotott.

ÖTÖDIK ALKALOMMAL TÉR VISSZA AZ ORSZÁG UTAZÓKÖZÖNSÉGÉNEK KEDVENC NOVELLAPÁLYÁZATA

Kevés olyan kulturális jelenség van, ami annyira meghatározná az ország nagyvárosainak utcaképét, mint a JCDecaux immár ötéves Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata, amelyet idén második alkalommal a Magyar Telekommal közösen rendeznek meg. A nagy népszerűségnek örvendő esemény 2022-ben is visszatér, hogy felületet adjon az ország írótehetségeinek, akiknek egy kiválasztott novelláját most először színpadra is állítják. A Könyvjelző rovatban a pályázatról Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával beszélget Szerémi Nóra.

Back To Top