KEZDŐDIK A MESEFESZTIVÁL

 

Megújulás és hagyományőrzés jellemzi az idei Mesefesztivált, amelyet március 29. és április 2. között rendez meg a Kabóca Bábszínház a Pannon Egyetemmel közösen, az EKF program támogatásával. Négy helyszínen várják majd bábos előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, workshopokkal az érdeklődőket. Ezúttal nemcsak a családosoknak szerveztek programokat, de a pedagógusoknak és a bábos szakma képviselőinek is.

 

A 2001 óta hivatásos bábszínházként működő Kabóca Bábszínházban bábelőadásokat játszanak a művészek kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak és kamaszoknak egyaránt. Repertoárjukban megtalálhatóak klasszikus és modern, magyar és külföldi irodalmi anyagok feldolgozásai, valamint zenés produkciók is. Előadásaik megtekinthetőek veszprémi székhelyükön, a Hangvillában, különböző kulturális intézményekben, fesztiválokon és szakmai rendezvényeken az ország számos településén.

A Kabóca Házikó program keretében pedig különleges játéktérbe és babaszínházi előadásokra várják a három éven aluli gyermekeket és szüleiket. Minden évben megrendezik a hagyományos Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, előadásaikkal pedig – közel tizenöt éves fennállásuk alatt – számos hazai és külföldi fesztiválra eljutottak.

Takács Renátát, a Kabóca Bábszínház marketing és szakmai vezetőjét arról is kérdeztük, milyen újításokkal és programokkal várják idén a közönséget a hamarosan kezdődő Mesefesztiválra.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.26.

Back To Top