KÉT MAGYAR VERSENYZŐ LÉP A SZÍNPADRA A VIRTUÓZOK V4+ DÖNTŐJÉN

 

Szüts Apor zongorista, zeneszerző, karmester, a Virtuózok V4+ zenei vezetője lesz a vendégünk egy rövid beszélgetés erejéig. Pénteken látható a Virtuózok V4+ döntője a Duna Televízióban.

Pénteken lesz a Virtuózok V4+ döntője a Duna Televízióban: öt nemzet tíz kiválósága – köztük két magyar, Braun Áron és Oláh Vilmos – lép színpadra.

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben résztvevő országok – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – részvételével, idén pedig Horvátország is csatlakozott.

A 20.35-től látható döntőbe mind az öt országból két zenész jutott be. A két magyar finalista közül Braun Áron marimba-, Oláh Vilmos gitárjátékával győzte meg a zsűrit.

A fellépőket ezúttal is a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével – közölték.
A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató és Stjepan Hauser horvát csellóművész.

A “szuperzsűri” szerepét ismét Plácido Domingo operaénekes-karmester tölti be.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.17.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top