KEREKUTCA MESEJÁTÉK A HAGYOMÁNYOK HÁZÁBAN

 

A Reggeli Express vendége Kocsis Enikő, táncművész koreográfus, akivel a 2021. december 12. vasárnap 11:00 kezdődő Kerekutca mesejátékról beszélgetünk, amely Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat előadásában valósul meg.

 

A Kerekutca nem csupán Varga Julcsáról és Basa Pistáról szól, sokkal inkább mindannyiunkról, gyerekekről és felnőttekről, emberi kapcsolatokról egyaránt.

“Nálunkfelé a leányok korán kelnek, a nap első sugaraival hosszan nyújtóznak, lesétálnak a folyópartra, hogy ott csinosítsák ki magukat.”

Madárcsicsergős, aprócska falu, valahol a Duna partján… valamikor, az időtlen időben…

A Kerekutca minden lakója – a csacsogó leányoktól, az erejüket, ügyességüket próbálgató legényekig, az öreg pásztoron át, a javasasszonyig – egytől-egyig hétköznapian furcsák, de szerethető figurák, a közösség fontos részei, részesei. Mindenkitől meg lehet tanulni valamit, ami eligazít, végigkísér a Kerekutca ezer zegzugán. Hiszen a zene és a tánc színes forgatagában megelevenedő falunak, a házak közt szövődő kalandoknak, egy szempillantás alatt részese lesz minden néző, hallgató, éneklő, táncoló.

Közreműködnek:
Paár Julcsi – ének, mese
Kiss-Balbinat Ádám – ének
a Fitos Dezső Társulat táncosai

Rendezte és koreografálta: Kocsis Enikő és Fitos Dezső

Műsor: Nyitány
Kezdés: Csütörtök 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top