KÉKKOVÁCS MARA AZ ESTI BROADWAY VENDÉGE

 

Az Esti Broadwayben Háver-Varga Mariann vendége Kékkovács Mara színművész, énekes. A Nemzeti Színiakadémia elvégzése után a Színház-és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán végzett 2001-ben. Ekkor szerződött a Budapesti Operettszínházba, ahol operett és musical szerepekben is látható.

Az első 10 évben elsősorban operett szubrett szerepekben (Csárdáskirálynő-Stázi, Marica grófnő-Liza, Luxemburg grófja-Juliette, Bál a Savoy-ban Madeleine) játszott a színházban és a világ számos pontján, többek között Londonban, Tokióban, Los-Angelesben, Amsterdamban. Ezekben az években játszotta el három különböző rendezésben a West side story Maria-ját, valamint a Mozart! c. musicalben Nannerl, a Menyasszonytánc c. klezmer musicalben Rózsi szerepét. A nagy sikerű A Szépség és a Szörnyeteg Disney musical bemutatóján, 2005-ben Belle szerepében mutatkozott be, majd a német turné sorozatban is Belle szerepét alakította 5 éven át, 2009-től 2014-ig.

Az elmúlt időszakban elsősorban drámai szerepekben látható az Operettszínházban: Tajtékos dalok – Michelle, Virágot Algernonnak – Anya, Abigél – Horn Mici, Menyasszonytánc – Rózsi. Tanított a Pesti Broadway Stúdióban, Szendi Szilvivel osztályfőnökként és színész mesterség tanárként segítik a jelenlegi 1. és 3. évfolyam munkáját. Ezen kívül gyermek csoportot vezet Sziporka színkör néven és rendszeresen képezi magát a mese- és drámapedagógia területén.

ESTI BROADWAY – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.02.01.

Back To Top