Kastély – és várkoncertek Rákász Gergely orgonaművésszel

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Rákász Gergely, fókuszban a Kastély- és várkoncertek Rákász Gergely orgonaművésszel.

Varázslatos történelmi utazásra hívogat és minden korábbinál színesebb műsort kínál idén nyáron a Lords of the Organ-sorozat ötödik évada. Legendás klasszikusok hangzanak el Magyarország legszebb helyein, az elmúlt években felújított kastélyparkokban, várakban.

Rákász Gergely orgonaművész vár- és kastélyparki piknikre invitál: a koncertlátogatók biztonságos körülmények között, szabadtéren, a fűben leheveredve, egy pohár borral a kézben elengedhetik magukat, s hagyhatják, hogy Bach, Sosztakovics, Beethoven vagy Vivaldi dallamai magukkal ragadják. Már megszokhattuk, hogy Rákász Gergely koncertjei nem szokványosak, minden alkalommal valami újdonsággal rukkol elő. Ehhez Magyarország frissen felújított kastélyainak és várainak udvarát választotta a művész. Így nemcsak a zenét és az orgonajátékát élvezhetjük, hanem ezeréves múltunkat, szép és kalandos történelmünket is megismerhetjük.

A csodás helyszínek mellett a koncertműsor is igen változatos lesz, valamint minden helyszínen más művészt lát vendégül. Bemutatkoznak fiatal tehetségek, akiket a művész alapítványa támogat, színészbarátok, akik mint várurak köszöntik a koncertre érkezőket, de jönnek cirkuszi művészek is, hogy felelevenítsék a várkastélyok egykori életét! A fővároshoz közeli helyszínek is lesznek: például a péceli Ráday-kastély vagy a kápolnásnyéki Halász-kastély is otthont ad majd a koncersorozatnak, de még Gödöllőre is szeretné elvinni műsorát a művész!

 

Back To Top