KARÁCSONYI LEMEZZEL KÉSZÜL AZ ÜNNEPEKRE A RUTKAI BORI BANDA

 

A Fonogram-díjas Rutkai Bori Banda idén egy karácsonyi lemezzel varázsol el minket. A zenekar a Vacka Rádió-mesejáték dalaival vált ismertté. 2009-ben jelent meg első lemezük Vacka dalok címmel. A koncertműsor idővel egyre több ötlettel, játékkal, színházi elemmel gazdagodott.

 

Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, a Budapest Bár egyik énekeseként, valamint saját zenekarával, a Specko Jednoval indult, mára azonban a Rutkai Bori Banda Sárkányjárgány, a Zsebtenger vagy az Űrdöngölők című lemezét szinte minden gyerek ismeri, Bori pedig a gyerekkoncerteken továbbra is saját kezűleg készített bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat. A most megjelent Mandulka és a Karácsonyvár című lemezen 19 új dal található, amelyen olyan közreműködök kaptak helyet, mint Lovasi András, Farkas Róbert és Keleti András.

Pókfüttyfalván beköszöntött a tél. Borsó és Tóbiás, a két manógyerek Mandulka, a manóanyó gombaházikójában sertepertélnek naphosszat: segítenek sütni-főzni, lucabúzát ültetni és képeslapot festeni. A játékos készülődés közben mesék szövődnek a Mikulásról, a tengeri viharba keveredő mézeskalácsszaggatókról, lakótelepi betlehemesekről, az Óriások szaloncukráról, a cicák macskarácsonyáról, a Fenyőtündérről és még sok minden másról. Mandulka gyerekkori emlékei is megelevenednek, és a címben szereplő Karácsonyvár új kalandokra várja manókat.

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. A koncerten Bori színpompás, horgolt bábjaival kelti életre Mandulka manóanyó téli meséit és az igazi Mikulás is ellátogat a gyerekekhez.

Számos vendégzenész és énekes barát is közreműködik, illetve Bori festményeiből készült vetítés is kíséri a zenés bemutatókat decembertől. Rutkai Boritól azt is kérdeztük, hogyan készült a lemez, honnan merített a szövegekhez?

Műsor: Papageno

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top