KALMUS FELICIÁN CSELLÓMŰVÉSZ A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

 

A Klasszik Portré egyik emlékezetes adását ismételjük a keddi Nyitányban, a műsor vendége Kalmus Felicián csellóművész, zeneszerző volt, a téma: A cselló, ahogy még biztos nem hallottad…

 

Kalmus Felicián gyönyörű ívekben gondolkodik és kézen fogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg.

Kilencéves korától már stúdiófeljátszásokra kapott meghívást, zenélt Bécsben, később Bázelben is. Akadémiai évei alatt szervezett koncertkörútjai voltak Svájcba, ahol már saját szerzeményeit is előadta. Később szinte kizárólag crossover csellistaként hallható. Szóló műsora mellett számos lemezen és filmben közreműködik, így a nemrég bemutatott Kincsem című filmben is. Több ismert hazai előadóval és zeneszerzővel dolgozik együtt pl. Hrutka Róbert, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya. Általa indított “#randomcello” kisvideóit mind többen és többen kezdték el követni, a kis zenei hangulat bonbonok helyét az utóbbi években komoly, nagyszabású videoklipek és koncertfelvételek vették át . Műsorában ötvözi a klasszikus, pop, jazz, elektronikus és a filmzenékre jellemző hangzást. Első lemeze “Great Great Grandma” címmel látott napvilágot 2018-ban, majd második “No2” lemeze 2020-ban.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.28.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Borító: Pintér Árpád

Back To Top