JÖVŐRE IS FOLYTATÓDNAK A CZIFFRA GYÖRGY-EMLÉKÉV PROGRAMJAI

 

Az Intermezzo vendége Balázs János zongoraművész, a Cziffra György-Emlékév művészeti vezetője. A téma a Cziffra György-Emlékév, amely 2022-ben is folytatódik.

Balázs János 2016-ban Budapesten életre hívta a Cziffra György Fesztivált, melyet példaképe szellemi és zenei örökségének hagyatékának ápolására ajánlott fel. A fesztivál az elmúlt 5 évben Magyarország legrangosabb komolyzenei rendezvénysorozatai közé emelkedett, műfaji sokszínűségével, külföldi vendégművészek közreműködésével egyedi színfoltja a magyar kulturális életnek.

Cziffra György születésének 100. évfordulóját hivatalos emlékévvé nyilvánították, melynek művészeti vezetésére Balázs János kapott felkérést. Ennek keretében az Unesco-val együttműködésben 36 városban, 15 országban, összesen több mint 100 eseménnyel szerveztek és szeveznek koncerteket a világ legjelentősebb koncerttermeiben, Ázsiában, Amerikában és Európában egyaránt.

Milyen volt az eddigi programok fogadtatása? Hogyan értékel a művészeti vezető és a művész szemével Balázs János? És ami még fontos: mi vár ránk jövőre? Ő maga januárban a Katari Szimfonikusokkal is játszik majd, fellép Ljubljanában és Teplicében is. Itthon Mécs Károly színművésszel is lesz egy közös estje.

Februárban a MOMkultban egy különleges kiállításra is sor kerül.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.23.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top