JÖVŐ PÉNTEKEN INDUL A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL

 

A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyes részvétellel rendezik meg a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatát. Április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várja a látogatókat a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A nyitókoncertet a Budapesti Fesztiválzenekar játssza. Az Impresszióban a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatóját, Erdődy Orsolyát kérdezi a nyitóprogramról Bálint Edina.

A Budapest Brandt nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketingszervezete összefogva több kerülettel és helyi alkotóközösséggel olyan városi fesztivált szervez, amely élményekkel tölti meg Budapest köztereit is.

Bár már korábban is lesznek események, a fesztivál hivatalos nyitóhangversenyét a Budapesti Fesztiválzenekar adja szombaton a Kongresszusi Központban. A koncert címe: Klasszikus zene a 20. századi Amerikából. A korszak jelentős alkotói, William Grant Still, John Adams és Charles Ives művei is felcsendülnek.

A zenekar amerikai művészeket is meghívott az estre: közreműködik Leila Josefowicz hegedűművész és David Robertson karmester.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.20.

Back To Top