JÖVŐ CSÜTÖRTÖKÖN INDUL A BUDAFOK-TÉTÉNYI TAVASZI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

 

Elképesztően gazdag programkínálattal várja a látogatókat a XXII. kerületi Klauzál Ház idén tavasszal is: jövő csütörtökön indul a 46. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál. A fesztivál nyitóeseménye a Budafok Big Band koncertje lesz, ahol Polyák Lilla is énekel majd. A zenekart a Magyar Jazz Szövetség eddig két alkalommal tüntette ki a legmagasabb „A” kategóriában, arany diplomával! Az Intermezzo vendége Szatmári Éva, a Klauzál Ház kommunikációs vezetője.

Másnap Irodalmi Kávézó lesz Csuja Imre színművésszel, aki verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! Önálló estjének egyik ihletője, az utcán, a tanyán, a gyárban is lehet verset mondani élménye. József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós verseiből.

De nem csak a házban lesznek események, hiszen Budafok-Tétény további izgalmas helyszínein is remek dolgok történnek! Jövő szombaton a Katona Borházban a Budafoki Pincejárat egy rendhagyó zenés utazásra invitálja az operett szerelmeseit. Kitűnő énekhangok tolmácsolásában, élő zenekarral felejthetetlen slágerek csendülnek fel, és persze kiváló borokat is lehet kóstolni!

Láthatjuk majd a Nőkből is megárt című darabot (Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér )Tordai Teri és Horváth Lili előadásában, ami egy igazi anya-lánya történet arról, hogyan lesz a szülőből nagyszülő és a gyermekből édesanya. Mi történik velünk, ha egyszer csak arra ébredünk, hogy a társadalom szemében megöregedtünk, de belül nem így érezzük?

Május közepén Múltidéző családi nap is lesz a Magdolna Udvarban workshopokkal, játszóházzal, helytörténeti érdekességekkel!

Ugyanezen a helyszínen játszik majd a Gondűző Promontor Jazz Trió is, ahol szintén kóstolhatunk a nagy múltra visszatekintő budafoki borászatok remek nedűiből.

Az eseménysorozatot május végén a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje zárja.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.26.

Back To Top