JEAN COCTEAU-REGÉNY NYOMÁN MUTAT BE BALETT-OPERÁT AZ EIFFEL MŰHELYHÁZ

 

Pénteken a Nyitányban jelentkezik az Opera Extra. A mai vendég Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész, akivel a november 13-i Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című balett-operáról beszélgetünk.

 

Énekesek és táncosok felváltva formálják meg Philip Glass Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című darabjának hőseit, amit Barta Dóra koreográfus-rendező vitt színre a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában. A különleges alkotás Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Furuhashi-Huber Inès és Taravillo Mahillo Carlos főszereplésével, Dobszay Péter vezényletével 2021. november 13-tól látható.

Paul és Elisabeth különös fiatal testvérpár, akik lakásukban saját fantáziavilágot teremtenek. Mikor Paul egy sérülésből adódóan otthon lábadozik, összezártságukban a testvérek egyre jobban elszakadnak a külvilágtól, és az egymástól való függésben élik ki vad fantáziáikat. Bár az általuk csak Játéknak nevezett időtöltés ártatlanul indul, ahogy az évek során egyre inkább gúzsba köti életüket, az események tragédiába torkollnak.

Az alig több, mint másfél órás, három zongorára, énekesekre és táncosokra írt darabot az Opera Eiffel Műhelyházában Barta Dóra koreográfus-rendező vitte színpadra. Lélektani megközelítésű rendezését Tihanyi Ildi egyszínű díszleteiben, Kovács Andrea jelmezeivel és Katona Zoltán világítástervei szerint mutatja be az Opera.

Az eredeti tervek szerint 2020 novemberében, A Francia Múzsa Szezonjában műsorra tűzött darabot a járvány második hulláma miatt egy évvel később, 2021. november 13-án mutatja be a Magyar Állami Operaház. A bemutatót követően az előadás november 20-án és 27-én, valamint december 4-én és 11-én tekinthető meg az Eiffel Műhelyházban.

Műsor: Nyitány

Adás: péntek

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top