ÍZUTAZÁS A TÖRÖK GASZTRONÓMIA VILÁGÁBA

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunk vendége Tóth Ági, a Nar Gourmet alapítója, a török konyhaművészet szakértője. A téma: a szultán konyhájától napjaink street foodjáig. Merüljünk el együtt a török gasztronómia varázslatos világában!

Ha Törökországot fizikailag hirtelen most nem is, de képzeletben bármikor körbeutazhatjuk, Tóth Ági, a török konyhaművészet szakértője főzőkurzusokon és workshopokon mutatja meg a keleti ízek rajongóinak hogyan kell igazán jól bárányt sütni vagy pikk-pakk összedobni egy autentikus mezevacsorát!

Tóth Ági, a Nar Gourmet márka alapítója, a török konyhaművészet szakértője. 2005 óta járja Törökország vidékeit, 5 éven át szervezte Magyarország első rendszeres, a török kultúrát bemutató programsorozatát, 2,5 évig pedig a Yunus Emre Intézet Budapesti Török Kulturális Központ kulturális vezetőjeként dolgozott, illetve a BBC Goodfood magazin magyar kiadásának állandó vendég szerzője is volt.

2015-ben döntött úgy, hogy elindítja a Nar Gourmet blogot (a nar jelentése: gránátalma), amely Magyarországon az első, autentikus török konyhát bemutató gasztrobloggá vált. Bejegyzéseiben a különleges receptek mellett gasztrotörténeti érdekességeket is megoszt az olvasókkal a Törökországban használt alapanyagokról, ételfajtákról, étkezési szokásokról.

Műsor: Nyitány
Kezdés: Szerda 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top