ISMERJE MEG A SUGÁRBIZTONSÁGI LABORATÓRIUM MŰKÖDÉSÉT!

A Futura rovat csütörtökön 9 óra után jelentkezik, ahol a vendég Dr. Völgyesi Péter, az Energiatudományi Kutatóközpont Sugárbiztonsági Laboratórium és Nukleáris Törvényszéki Laboratóriumok vezetője. A téma pedig a Nukleáris Törvényszéki Analitika.

 
A Sugárbiztonsági Laboratórium egyik fő tevékenysége a nukleáris anyagok illegális forgalmazása, illetve a nukleáris terrorizmus elleni küzdelem.

A Nukleáris Törvényszéki Laboratórium fő feladatai közé tartozik a hatóságok felkérésére eseti szakértői tevékenység végzése sugárzó anyagok törvényszéki vizsgálatához, állandó rendelkezésreállás, folyamatos készenlét nemzetközi gyakorlatokban és kutatási programokban való részvétellel, továbbá a terület hazai és nemzetközi oktatása. A nukleáris törvényszéki analitikához kapcsolódó feladatokat hivatalosan az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) látja el 1996 óta. A kutatóközpont a több mint 4 évtizedes nukleáris fizikai és kémiai területeken végzett kutatás és fejlesztés tevékenységének köszönhetően meghatározó szerepet tölt be a nukleáris védettség hazai, regionális és nemzetközi biztosításában.

Back To Top